خوراکی ها

ماده خوراکی برای تسکین درد

 

احساس درد حس ناخوشایندی است که حتی بعضی مواقع باعث مختل شدن فعالیت های طبیعی و روزانه فرد می شود.

باشگاه خبرنگاران: احساس درد نشانه بیماری و اختلال در عملکرد سیستم های داخلی بدن است.

بعضی از مواد غذایی را که برای تسکین دردهای مختلف به کار می رود عبارتند از:

گرفتگی عضله پا- آب گوجه فرنگی: نتایج تحقیقات نشان می دهد از هر ۵ نفر حداقل یک نفر به طور دائم دچار گرفتگی عضله پا می شود. علت این ناراحتی کمبود پتاسیم و کلسیم است. با مصرف روزی حدود یک پیمانه آب گوجه فرنگی که سرشار از پتاسیم است، خطر بروز گرفتگی های دردناک عضله در عرض ۱۰ روز کاهش می یابد.

درد سینه- دانه کتان: نتایج بررسی های اخیر نشان می دهد، افزودن ۳ قاشق غذاخوری دانه کتان آسیاب شده به غذای روزانه، در عرض ۱۲ هفته درد سینه زنان را کاهش می دهد. محققان معتقدند، فیتواستروژن موجود در دانه کتان مانع از بالا رفتن میزان استروژن که درد سینه را ایجاد می کند، می شود.

آفت یا زخم دهان- عسل: روزی ۴ بار کمی عسل طبیعی را روی آفت یا زخم ها بمالید تا از بین برود. استفاده از عسل روند درمان آفت را ۴۳ درصد سرعت می بخشد. محققان می گویند: آنزیم های طبیعی موجود در عسل طبیعی، التهاب را از بین می برد؛ با ویروس های مهاجم مقابله می کند و التیام بافت های آسیب دیده را سرعت می بخشد.

سینوزیت- ترب کوهی: سینوزیت که بسیار شایع است علاوه بر گرفتگی بینی و درد پیشانی و صورت باعث می شود بیمار احساس درد وسیع تر و بیشتری داشته باشد. به گفته محققان آلمانی، ترب کوهی جریان خون به حفره های سینوزیت ها را تقویت می کند، سینوزیت های گرفته را باز می کند و عفونت های سینوزیت را نسبت به اسپری های رفع احتقان سریع تر درمان می کند.

دردمفصل- آب: درد پا، زانو، شانه و... را با مصرف روزی ۸ لیوان آب در عرض یک هفته برطرف کنید. به گفته محققان آب عنصر سازنده غضروف است که از قسمت انتهای استخوان و مفصل ها محافظت می کند، مایعات موجود در بدن ودیسک های نرم در ستون فقرات را نرم و روان می کند.

کمردرد- انگور: نتایج بررسی های اخیر نشان می دهد مصرف روزی یک پیمانه انگور جریان خون به بافت های آسیب دیده کمر را بهبود می بخشد.بنابراین مصرف این میوه برای بهبود جریان خون و درمان بافت های آسیب دیده کمر لازم است.

درد عضله- نعناع: ۳ بار در هفته، در وان آب حاوی ۱۰ قطره روغن نعناع قرار بگیرید . آب ولرم باعث شل شدن عضله و روغن نعناع به طور طبیعی عصب را آرام خواهد کرد. تاثیر ترکیب آب ولرم و روغن نعناع در کاهش درد ۲۵ درصد بیشتر از داروهای شیمیایی است.

ناراحتی گوارشی- آناناس: مصرف روزی یک پیمانه آناناس تازه، نفخ های دردناک را در عرض ۷۲ ساعت کاهش می دهد. آناناس سرشار از آنزیمی است که با کمک به سیستم گوارشی پروتئین های دردزا در معده و روده کوچک را سریع تر می شکند.

دردپا- نمک: برای رفع درد ناخن های فرورفته در گوشت انگشت، به طور منظم پا را در آب ولرم حاوی نمک خیس کنید تا عفونت و درد در عرض ۴ روز برطرف شود. به گفته محققان دانشگاه نمک به طور طبیعی التهاب را از بین می برد، خاصیت ضدباکتریایی آن نیز به سرعت میکروب هایی را که باعث ورم می شود از بین می رود. کافی است در هر یک لیوان آب ولرم، یک قاشق مرباخوری نمک اضافه کنید و روزی ۲ بار به مدت ۲۰ دقیقه پا را خیس کنید تا عفونت از بین برود.

درد مزمن- زردچوبه: نتایج بررسی ها نشان می دهد، زردچوبه نسبت به آسپرین یا ایبوپروفن در تسکین درد ۳ برابر موثرتر است. زردچوبه ۵۰ درصد از درد بیماران آرتریت را کاهش می دهد.کورکومین ، ماده فعال موجود در این ادویه، آنزیم تولیدکننده هورمون های دردزا را متوقف می کند. کافی است روزی یک چهارم قاشق مرباخوری از این ادویه مصرف کنید.

علایم قاعدگی-ماست: ۸۰ درصد زنان به علایم ناراحت کننده قاعدگی مبتلا می شوند، زیرا سیستم عصبی به بالا و پایین رفتن استروژن و پروژسترون که به طور طبیعی هر ماه رخ می دهد، حساس است. اما با مصرف روزی ۲ پیمانه ماست این علایم ۴۸ درصد کاهش پیدا می کند. به گفته محققان ماست غنی از کلسیم است که به طور طبیعی سیستم عصبی را آرام می کند و مانع از بروز علایم دردناک می شود.

ناراحتی معده- ماهی: سوءهاضمه، سندروم روده تحریک پذیر و بیماری التهاب روده را با خوردن هفته ای نیم کیلوگرم ماهی برطرف کنید. نتایج بررسی ها نشان می دهد اسیدهای چرب موجود در ماهی به نام های «DHA» و «EPA» ، به طور چشمگیری التهاب روده، گرفتگی عضله و درد معده را برطرف می کند. در برخی موارد همانند داروها به فرد تسکین می بخشد.

«DHA» و «EPA»ضد التهابی قوی، طبیعی و بدون عارضه است که به طور موثر عملکرد سیستم گوارشی را بهبود می بخشد.

گوش درد- سیر: محققان معتقدند ، مواد فعال در سیر به طور طبیعی باکتری های دردزا را از بین می برد.

برای تهیه روغن سیر، ۳ حبه سیر را در نصف پیمانه روغن زیتون به مدت ۲ دقیقه به آرامی بپزید، صاف کنید. این روغن به مدت ۲ هفته قابل نگه داری در یخچال است.

درد مفصل و سردرد- گیلاس: نتایج بررسی ها نشان می دهد از هر ۴ زن حداقل یک نفر به درد آرتریت، نقرس و سردردهای مزمن مبتلاست.

آنتوسیانین ترکیبی که رنگ قرمز به گیلاس می دهد خاصیت ضدالتهابی دارد و ۱۰ برابر از آسپرین قوی تر است. آنتوسیانین، آنزیم های ایجادکننده التهاب در بافت ها را متوقف می کند و در نتیجه مانع از بروز دردهای متفاوت می شود.مصرف روزی ۲۰ گیلاس(تازه، یخ زده یا خشک) تا برطرف شدن درد، توصیه می شود.

سوزش سردل- سرکه سیب: قبل از هر وعده غذایی، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب مخلوط شده در یک لیوان آب بخورید تا در عرض کمتر از ۲۴ ساعت، سوزش سردل فروکش کند. سرکه سیب سرشار از اسیدهای تارتاریک و مالیک است که هضم کننده قوی محسوب می شود. این اسیدها به شکستن چربی ها و پروتئین ها کمک می کند تا قبل از راه پیدا کردن ماده غذایی به مری و ایجاد سوزش سردل، معده به سرعت خالی شود.
درد عضله- زنجبیل: ماده ضد درد موجود در زنجبیل درد عضله، مفصل، سفت شدن و ورم عضله را در عرض ۲ ماه تا ۶۳ درصد کاهش می دهد. مصرف روزی حداقل یک قاشق مرباخوری خشک یا ۲ قاشق مرباخوری زنجبیل تازه برای افراد مبتلا به درد عضله توصیه می شود.

http://dl.clip2ni.com/2011/6/1340998469_693jw8.gif

مصرف شیر و مایعات فراموش نشود

اکنون نیازی به استقرار آمبولانس‌ها در سطح شهر وجود ندارد. اما در صورت اعلام کمیته اضطرار آلودگی هوا و افزایش غلظت آلاینده‌ها در آسمان پایتخت، برای استقرار آمبولانس‌ها در سطح شهر و انجام تمهیدات لازم سریعا اقدام خواهد شد.

ایسنا: رییس اورژانس تهران با توجه به تداوم آلودگی هوا در تهران به ارائه توصیه‌هایی به مردم بویژه بیماران و افراد در معرض خطر پرداخت و گفت: تماس‌های تلفنی شهروندان به اورژانس برای دریافت خدمات مشاوره‌ای طی روزهای اخیر افزایش یافته است.

دکتر هوشنگ فولادی با اشاره به اینکه آلودگی هوا در پایتخت در شرایط هشدار قرار دارد عنوان کرد: خوش‌بختانه ماموریت‌های اورژانس در روزهای اخیر افزایش نیافته است.

وی ادامه داد: اکنون نیازی به استقرار آمبولانس‌ها در سطح شهر وجود ندارد. اما در صورت اعلام کمیته اضطرار آلودگی هوا و افزایش غلظت آلاینده‌ها در آسمان پایتخت، برای استقرار آمبولانس‌ها در سطح شهر و انجام تمهیدات لازم سریعا اقدام خواهد شد.

رییس اورژانس تهران در ادامه با بیان اینکه کلیه پایگاه‌های اورژانس، به صورت 24 ساعته در خدمت همشهریان هستند، اظهار کرد: علاوه بر این، شماره تماس 115 آماده ارائه خدمات مشاوره‌ای است.

فولادی افزود:‌ تماس‌های مردم به اورژانس تهران برای دریافت مشاوره در روزهای اخیر افزایش یافته است.

پوشش امدادی هیئات عزاداری در روز اربعین حسینی
رییس اورژانس تهران درباره پوشش امدادی هیئات عزاداری در روز اربعین حسینی گفت: در اماکن پرازدحام نظیر مسجد ارگ آمبولانس اعزام می‌شود. در صورت درخواست، آماده اعزام ماموران اورژانس به سایر اماکن و دسته‌جات عزاداری نیز هستیم.

تداوم آلودگی هوا و توصیه‌های اورژانس تهران به بیماران
وی در ادامه از مردم خواست تا از ترددهای غیرضروری درون شهری تا حد امکان اجتناب کنند و در صورت لزوم از ماسک‌های مناسب استفاده کنند.

فولادی همچنین ضمن توصیه به گروه‌های در معرض خطر نظیر سالخوردگان، کودکان و زنان باردار به ضرورت باقی ماندن در منزل در شرایط جوی موجود گفت: مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای نظیر بیماران قلبی – عروقی و ریوی هم اکیدا از سفرهای غیر ضروری درون شهری خودداری کنند و در غیر این‌صورت داروها و اسپری تنفسی خود را به همراه داشته باشند و از ماسک مناسب استفاده کنند.

وی افزود: لازم است افراد از ورزش در فضای باز و پارک‌ها در زمان آلودگی هوا خودداری کرده و همچنین از وسیله نقلیه عمومی استفاده کنند.

رییس اورژانس تهران مصرف لبنیات بویژه شیر، مایعات و سبزی‌ها را در روزهای آلودگی هوا فراموش نکنند.

http://dl.clip2ni.com/2011/6/1340998469_693jw8.gif

ویتامین‌های ضروری زمستانی


 
داشتن یک تغذیه‌ی سالم، متنوع و مناسب یکی از شرایط لازم برای حفاظت از سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شود. مصرف میوه و سبزیجات برای بالا بردن میزان ویتامین‌های بدن لازم و ضروری است.

 

افکارنیوز: حالا که زمستان از راه رسیده باید به فکر تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن و تقویت سیستم ایمنی‌مان باشیم.
برای این که میکروب‌ها جرات نکنند دور و برتان بیایند این ویتامین‌ها و مواد معدنی را بیشتر جذب کنید.

تغذیه‌ی پر ویتامین زمستانی

داشتن یک تغذیه‌ی سالم، متنوع و مناسب یکی از شرایط لازم برای حفاظت از سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شود. مصرف میوه و سبزیجات برای بالا بردن میزان ویتامین‌های بدن لازم و ضروری است. درست است که این روزها بدن به ویتامین‌هایی مانند ویتامین C و ویتامین‌های گروه B بیشتر نیاز دارد اما نباید از آهن و روی (زینک) هم غافل شوید.

در این روزهای سرد حتماً پرتقال، نارنگی، کیوی، انواع کلم‌ها و همچنین هویج بیشتری میل کنید.

مصرف مکمل‌های غذایی (البته با نظر پزشک) و آب میوه های سرشار از ویتامین که حاوی مواد معدنی نیز هستند برای مقابله با بیماری‌های رایج فصل سرما بسیار مفید هستند. مواد غذایی دیگری مانند غذاهای دریایی (روی و آهن)، حبوبات (آهن و سلنیوم)، سیر و پیاز (ویتامین C و سلنیوم) سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. در واقع لازم است که به میزان کافی پروتئین مصرف کنید تا آنتی کورهای لازم برای مقابله با عفونت‌ها و بیماری‌ها تولید شود. پروتئین‌ها به ویژه در گوشت قرمز، ماهی و تخم مرغ وجود دارند.

ویتامین‌های زمستانه

ویتامین C

وجود ویتامین C برای ساخت کلاژن موجود در جداره‌ی رگ‌های خونی، پوست، اسکلت، تاندون ها، رباط‌ها یا لثه لازم و ضروری است. این ویتامین همچنین باعث جذب هر چه بهتر آهن موجود در مواد غذایی می‌شود. یعنی اگر می‌خواهید آهنی که مصرف می‌کنید حتماً به بهترین نحو جذب بدنتان شود حتماً باید در کنار آن یک ماده‌ی غذایی حاوی ویتامین C هم میل کنید. این ویتامین از بیماری‌های زمستانی پیشگیری می‌کند. در واقع این ویتامین با ویروس‌ها و باکتری‌ها مقابله و خستگی زمستانی را از جان شما به در می‌کنند.

منابع ویتامین C :

مرکبات، فلفل دلمه ای، فلفل، میوه و سبزیجات سرشار از این ویتامین نشاط آفرین می‌باشند.
وجود ویتامین A برای سلامت پوست و غشاهای مخاطی (چشم‌ها، مجاری تنفسی
و ادراری، روده ها) که در خط مقدم مقابله با باکتری‌ها و ویروس قرار دارند لازم
و ضروری است

ویتامین B۱

ویتامین B۱ در متابولیسم اسیدهای آمینه و تبدیل گلوکز به انرژی نقش فعالی دارد. وجود این ویتامین برای حفظ سیستم عصبی ما ضروری است. به این ترتیب که برای بهبود عملکرد ذهنی و حافظه‌ی ما مفید و لازم است.

منابع ویتامین B۱:

غلات کامل، گوشت‌ها، حبوبات، میوه ها و غذاهای دریایی.

ویتامین A

وجود ویتامین A برای سلامت پوست و غشاهای مخاطی (چشم‌ها، مجاری تنفسی و ادراری، روده ها) که در خط مقدم مقابله با باکتری‌ها و ویروس قرار دارند لازم و ضروری است. این ویتامین به شکل بتاکاروتن در گیاهان وجود دارد.

منابع ویتامین A:

ویتامین A در مواد غذایی حیوانی مانند زرده‌ی تخم مرغ، کره، جگر و روغن ماهی و غیره به وفور یافت می‌شود. بتاکاروتن هم در سبزیجاتی مانند هویج، اسفناج و زردآلو وجود دارد.


ویتامین B۱۲

خانواده‌ی ویتامین B۱۲ با همکاری فولات‌ها در تولید انرژی در داخل سلول‌ها و بهبود عملکرد سیستم عصبی شرکت دارند.

منابع ویتامین B۱۲:

در کله پاچه، گوشت قرمز، ماهی، محصولات لبنی و غذاهای دریایی به میزان کافی ویتامین B۱۲ وجود دارد.

آهن

از هر چه بگذریم به اصطلاح «آهن ضروری‌تر است». این ماده‌ی معدنی برای تولید آدنوزین تری فسفات (ATP) یعنی اولین منبع انرژی بدن لازم است. کاهش یا کمبود آهن در بدن باعث کاهش قدرت ذهن، خستگی، کاهش تمرکز و غیره می‌شود. بدن نمی‌تواند آهن تولید کنند برای همین باید از طریق مواد غذایی جذب کند.

متأسفانه کمبود آهن و کم خونی در بین خانم‌های جوان و زنان باردار، شیوع بیشتری دارد. برای همین لازم است آهن مورد نیازشان را از طریق مصرف گوشت قرمز تأمین کنند زیرا این مواد غذایی آهن بیشتری نسبت به سبزیجات دارند.

منابع آهن:

بوقلمون، کله پاچه، گوشت قرمز، ماهی، حبوبات و غیره.

سلنیوم

سلنیوم حاوی خواص آنتی اکسیدانی است. خواص این ماده‌ی معدنی در پیشگیری از سرطان محرز است. در عین حال سلنیوم نقش موثری در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد. سلنیوم همچنین نقش غیر قابل انکاری روی خلق و خو، حافظه، اضطراب و افسردگی می‌گذارد. یعنی کمبود این ماده‌ی معدنی تأثیر منفی روی سیستم عصبی ما دارد.

منابع سلنیوم :

گردوی برزیلی، غلات کامل، پیاز، بروکلی و غیره.

روی

روی یا همان زینک در تمام سلول‌های بدن ما وجود دارد. نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که روی، شدت سرماخوردگی را کاهش می‌دهد و همچنین از ابتلا به این بیماری‌ها پیشگیری می‌کند.

بهترین و بدترین غذاهای زمستانی
زمستان دارای شرایط خاص آب و هوایی مخصوص به خودش است و نکات مختلفی وجود دارد که باید برای غذا خوردن در این فصل آن ها را رعایت کنید.

به گزارش مرآت ، بسیاری از غذاهایی که ما در طول روز از آن ها استفاده می کنیم ویتامین های مختلفی دارند که بدن ما نیز به آن ها نیاز دارد. این درحالی است که برخی از این غذاهای مفید هم ممکن است در زمستان برای بدن خیلی مناسب نباشند.

رعایت نکات غذایی در از جمله مواردی هستند که در صورت رعایت نکردن آن ها می توانند باعث بروز بیماری های مختلف در بدن ما شوند.

** در فصل زمستان حتما از میوه ها استفاده کنید بهترین میوه های این فصل می توانند شیرین و با طبعی گرم باشند همچنین استافده از میوه و سبزی هایی که ویتامین C دارند را نیز هرگز فراموش نکیند.

** گوشت ماده ای بسیار مقوی است که استفاده از آن در انداره مناسب همیشه توصیه می شود. در زمستان بسیاری از متخصصین توصیه می کنند تا از گوشت گوسفند استفاده کنید.

** در فصل زمستان بیشتر به سمت حبوبات بروید. لوبیا و عدس از جمله موا مغزی هستند که در این فصل هم بدن شما را گرم و هم انرژی لازم برای کارهای روزانه را به شما تزریق می کند. حبوبات سرشار از پروتئین های گیاهی هستند که بدن شما به آن نیاز دارد.

** در فصل زمستان استفاده از میوه هایی مانند انار، انگور و پرتقال شیرین توصیه می شود و همچنین نوشیدن آب این میوه ها نیز می تواند به شما کمک به سزایی کند.

** بسیاری از پزشکان توصیه می کنند تا در این فصل از مصرف موادی که بدن شما را خشک و رطوبت ان را می گیرد جلوگیری کنید. سرکه و آبغوره از جمله این مواد است.

** استفاده از مواد غذایی پرادویه و همچنین استفاده از گوشت های نمک سود شده مانند کالباس و سوسیس می تواند اب بدن شما را از بین ببرد و خشک شوید.

** نکته دیگری که باید در این فصل به آن دقت داشته باشید نخوردن آب سرد است و همچنین باید توجه داشته باشید که با شکم پر هرگز به رختخواب نروید.

http://dl.clip2ni.com/2011/6/1340998469_693jw8.gif

زنان باردار چه زمانی نباید چای بخورند؟

باشگاه خبرنگاران: خانم های باردار از نیم ساعت قبل از صرف غذا و تا یک ساعت و نیم بعد از غذا از چای استفاده نکنند تا آهن غذا کم نشود.

خوردن چای به شرط آنکه با مواد قندی و شیرینی جات مصرف نشود مشکلی ندارد همچنین خانم های باردار از نیم ساعت قبل از صرف غذا و تا یک ساعت و نیم بعد از غذا از چایی استفاده نکنند تا آهن غذا کم نشود.

نوشیدن  مکرر چای در طول روز بیش از 6 لیوان باعث تغییر رنگ و زردی دندان ها می شود.

تمام انواع سبزی ها، میوه ها می تواند جایگزین چای شود اما بسیاری از افراد بدلیل آرام بخش بودن چای آن را مصرف می کنند که این اثرآرامش بخش را میوه ها وسبزیجات ندارند.

مضرات مصرف بیش از حد چای :

مصرف بیش از 5 لیوان چای در روز به دلیل داشتن فلوئور موجب پوکی استخوان می شود و به بدن آسیب می رساند.

مصرف معمولی چای هیچ ضرری ندارد البته هر ماده غذایی که بیش از حد تعادل مصرف شود مشکل زاست ولی در حد تعادل مشکلی ایجاد نمی کند.

http://dl.clip2ni.com/2011/6/1340998469_693jw8.gif

5 خاصیت معجزه آسای برگ زیتون

برگ درخت زیتون از دوران باستان برای مقاصد پزشکی مورد استفاده بود و عصاره برگ زیتون دارای خواص ضد باکتری، ضد التهاب، آنتی اکسیدان است و همچنین محققین معتقدند، روغن زیتون، بهترین روغن دنیا است، زیتون سبز 70 درصد و زیتون سیاه 73 درصد آب دارد، در رغن زیتون ترکیبات شیمیایی وجود دارد که تمایل خون به لخته شدن را متوقف می کند.

5 خاصیت برگ زیتون

1- برگ زیتون برای مقابله با چاقی مفید است.

یک فنجان قهوه به همراه عصاره برگ زیتون برای مقابله با چاقی مفید است برخی معتقدند روغن زیتون باعث لاغری می شود اما توجه داشته باشید که این روغن نیز مانند روغن های دیگر از 100 درصد مواد چربی تشکیل شده و هر قاشق غذاخوری از آن حاوی 90 کالری است.

2- عصاره برگ زیتون و کنترل فشار خون، تحقیقات نشان می دهد از آنجایی که برگ زیتون عوامل زمینه ای فشار خون مثل چاقی، کلسترول خون و قند خود را کنترل می کنند می تواند باعث کاهش فشار خون نیز می شود و قسمت های مورد استفاده زیتون، روغن، میوه و برگ آن است و دارای توانایی کاهش قند، کلسترول و اسیداوریک خون است.

3- برگ زیتون ضد سرطان است، درخت زیتون اثر ضد سرطانی دارد و در درمان سرطان خون مؤثر است و همچنین مطالعات ثابت کرده که عصاره برگ زیتون خواص ضد سرطانی و کشنده سلول های توموری دارد و آن را برای سرطان خون در چندین نفر استفاده کردند.

4- قند خون را نیز کاهش می دهد، برگ گیاه زیتون می تواند مانند گلوکز، میزان ترشح انسولین از پانکراس را در محیس برون تنی افزایش می دهد و با افزایش ترشح انسولین باعث کاهش قند خون و رسیدن آن به سطح نرمال در بیماران دیابتی می شود.

5- برگ زیتون ضد میکروب و قارچ، برگ زیتون خاصیت ضد میکروب و قارچی دارد آزمایش ها برروی حیوانان نشان می دهد از خواص برگ زیتون، آنتی اکسیدان ضد میکروب و قارچ و ویروس تبخال است.


 

/ 0 نظر / 10 بازدید